تست و آنالیز ارزش خرید خودرو تیگو 7 پرو ، تیگو هفت پرو
به گزارش وبلاگ کلاس 6، تیگو 7 پرو / تیگو هفت پرو نسخه ارتقا یافته تیگو هفت است که بزودی وارد بازار خواهد شد. از لحاظ طراحی و تجهیزات،این خودرو شرایط بدی ندارد. اما از لحاظ فنی، ایراداتی به این خودرو وارد است. آیا تیگو هفت پرو ارزش خرید دارد؟ مشخصات و رقبای آن؟

وبلاگ کلاس 6 - مهدی درفشی: تیگو هفت اولین شاسی بلند لوکس مدیران خودرو بود که حدود پنج سال پیش، وارد بازار کشور شد. نگارنده برای اولین بار در فروردین ماه سال 97، تیگو هفت را آنالیز کردم. در آن موقع حدود 147 میلیون تومان قیمت داشت. سایه افکنی ممنوعیت واردات خودرو، باعث شد تا کراس اوور لوکس مدیران خودرو جلوی رقبای کره ای عرض اندام کند.
اگر چه، به نظر عده ای، خرید خودروی وارداتی و کارنموده از برندهای مطرح کره ای و ژاپنی، به مراتب از خرید خودروی صفر کیلومتر چینی عقلانی تر است. در این میان، مشتریان خودرو به دو دسته تقسیم می شوند. دسته اول برند را به کارکرد بالا و استهلاک ناشی از آن ترجیح می دهند و دسته دوم، در پی خودروی صفر کیلومتر با سطح مناسبی از امکانات هستند. ولو اینکه چینی باشد.
به تازگی، مدیران خودرو با به روز رسانی سبد محصولات، جایگزین تیگو هفت یعنی تیگو هفت پرو را معرفی کرد و در معرض تست قرار داد. خودرویی که در مرتبه ای پایین تر از تیگو هشت پرو قرار می گیرد و بزودی وارد بازار خواهد شد. آیا تیگو هفت پرو ارزش خرید دارد؟ عملکرد این خودرو در روز تست چگونه بود؟
گام رو به جلو در طراحی
طراحی تیگو هفت پرو همچون بسیاری از خودروهای روز، یک گام به جلو حرکت نموده است. البته این حرکت، بدان معناست که به اندازه افزایش سایز جلو پنجره، از سایز چراغ ها کاسته شده است.
مشابه با آن چه که در هیوندای و ب ام و شاهد هستیم. در نمای جلو، همچون تیگو هشت پرو، ایکس 22 پرو و آریزو پنج توربو نو، شاهد جلو پنجره کهکشانی هستیم. چراغ های به کار رفته در جلو نیز از نوع LED هستند. در طرفین سپر نیز چراغ های نور در روز جای گرفته اند. بعلاوه آن ها وظیفه چراغ های جانبی را بر عهده دارند.
در نمای جانبی، طراح بیشتر با حجم ها بازی نموده است. خبری از خطوط تیز و شکسته نیست. مشابه با نمای جلو، در این قسمت نیز از المان های مشترک با تیگو هشت پرو دیده می گردد. خطی از یک سوم در عقب آغاز و به چراغ عقب ختم می گردد. این خط در نمای جانبی تیگو هشت پرو نیز وجود دارد. رینگ های 18 اینچی نقره ای خاکستری ده پر نیز جلوه خوبی به نمای جانبی داده اند.
در کل، در طراحی نمای جلو و جانبی تیگو هفت پرو، از همان المان های به کار رفته در تیگو هشت پرو استفاده شده است. این نشان دهنده استفاده شرکت سازنده از خط مشی مشابه در طراحی محصولات است.
نمای عقب؛ شبیه به کولئوس و اینفینیتی QX60؟
در نمای عقب،تیگو هفت پرو به اینفینیتی QX60 شباهت دارد. چراغ های ممتد، محل قرارگیری مه شکن های عقب و سراگزوزها، بعلاوه انحنای درب صندوق، از جمله وجوه مشترک این دو در طراحی است.
اگر چه، طراحی نمای عقب QX60 مجذوب کننده تر است. بعلاوه هنگام روشن بودن چراغ ها، شباهت آن ها با رنو کولئوس مشهود است. با این حساب که چراغ های تیگو هفت پرو، ممتد هستند و لوگو در میان آن ها نهاده شده است. در قسمت پایین سپر، مه شکن ها و دو سر اگزوز نهاده شده است. البته از بین موارد نام برده، فقط مه شکن ها واقعی هستند!
نمای داخلی چه تغییراتی نموده است؟
نمای داخلی تیگو 7 پرو نیز کاملا دگرگون شده است. بیش از هر چیز، پشت آمپر تمام دیجیتالی تیگو هفت پرو است که خودنمایی می نماید.
غربیلک فرمان نیز کاملا تغییر نموده و مشابه با سایر محصولات نو مدیران خودرو است. در قسمت میانی داشبورد نیز یک صفحه نمایش برای تفریح و … تعبیه شده است.
نحوه قرارگیری آن روی داشبورد، مشابه با محصولات ب ام و است. بعلاوه خبری از دکمه های تنظیمات سیستم تهویه مطبوع نیست. تنظیمات مربوط به این سیستم، به صورت لمسی است. همچون تیگو هشت پرو، سلکتور دنده تیگو هفت پرو برقی است.
متریال مورد استفاده در داشبورد، مناسب است. بعلاوه داشبورد ارگونومی مناسبی دارد. البته دیجیتالی شدن بسیاری از تنظیمات، باعث سردرگمی راننده می گردد و عادت به آن، نیازمند زمان است. ترکیب رنگ مشکی و قرمز در کنار استفاده از قطعات دکوراتیو کرومی رنگ، جلوه خوبی به کابین تیگو هفت پرو داده است. جایگاه ها دارای روکش چرمی مشکی رنگ هستند. تنظیمات جایگاه های جلو نیز به صورت برقی است.
تجهیزات ایمنی و رفاهی شامل چیست؟
تیگو هفت پرو مجهز به شش کیسه ایمنی هوا، سیستم ترمز ضد قفل، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی، کنترل کشش، اتوهلد، ترمز پارک برقی، ترمز اضطراری، سیستم تهویه مطبوع دوال اتوماتیک، نور پردازی کابین، جایگاه های برقی راننده و سرنشین جلو، سقف پانوراما، چراغ های روشنایی در روز، سنسور نور، سنسور باران، نمایشگر مالتی مدیا 10.25 اینچی، بازشونده برقی در صندوق، کی لس استارتر، TPMS، شارژر بدون سیم تلفن همراه، گرمکن جایگاه های جلو، کروز کنترل و دوربین دید 360 درجه است.
استفاده از گیربکس CVT؛ یک گام به عقب یا افزایش وجه اشتراک فنی محصولات؟
تیگو هفت پرو از دیگر اعضای نو باشگاه 1.5 لیتری های توربو است. پیشرانه مورد استفاده در این خودرو همچون تیگو هفت است. اگر چه طبق اعلام مدیران خودرو، تیگو هفت پرو، هشت اسب بخار و 20 نیوتن متر گشتاور بیشتر از تیگو هفت قدرت دارد. البته جعبه دنده مورد استفاده در تیگو هفت پرو با تیگو هفت فرق دارد. در تیگو هفت از جعبه دنده شش سرعته دو کلاچه استفاده شد. اما تیگو هفت پرو به جعبه دنده CVT مجهز است.
در حالت مصنوعی، این گیربکس امکان ایجاد 9 دنده را دارد. انتظار می رفت که مدیران خودرو برای ارتقا، از جعبه دنده هفت سرعته دو کلاچه، مشابه با آنچه که در تیگو هشت پرو است، در تیگو هفت پرو نیز استفاده کند. البته مدیران خودرو مدعی است که استفاده از جعبه دنده CVT، باعث کاهش مصرف سوخت تیگو هفت پرو می گردد.
آنالیز ارزش خرید خودرو تیگو 7 پرو
تست و آنالیز؛ تیگو هفت پرو چند مرده حلاج است؟
با آغاز زمان تست و آنالیز تیگو 7 پرو ، خود را برای به چالش کشیدن این خودرو آماده می کنیم. در ابتدا، اقدام به شتاب گیری و آنالیز نحوه آن کردیم. هماهنگی موتور با جعبه دنده هنگام شتاب گیری مناسب است. البته هنگام معکوس دادن، جعبه دنده آن طور که مایل است رفتار می نماید و چندان گوش به فرمان نیست. اگر چه حس خوبی به جعبه دنده CVT ندارم، اما در تیگو هفت پرو نسبت به قبل خبری از تقه های گیربکس نیست.
نکته جالب این است که حین حرکت، اگر در سمت راننده باز گردد، گیربکس از حالت درایو روی خلاص می رود. پدال گاز نیز واکنش پذیری خوبی دارد. البته نحوه شتاب گیری معمولی است و چندان چنگی به دل نمی زند.
پس از شتاب گیری، ترمزهای تیگو هفت پرو را آنالیز کردیم. با توجه به اینکه خودرو حدود چهار ساعت مورد تست وبلاگ کلاس 6 نهاده شد و بارها شاهد خروج دود از چرخ ها بودیم، اما هنگام تست، ترمز گیری تیگو هفت پرو مناسب بود. انحراف خاصی نیز هنگام ترمز گیری ناگهانی مشاهده نشد.
سیستم فرمان تیگو هفت پرو برقی است و هنگام افزایش سرعت، سفت می گردد. در بحث سیستم تعلیق، سطح پیست آزادی کاملا صاف و بدون ناهمواری است. اگر چه سواری تیگو هفت پرو نسبت به تیگو هفت، نرم تر و این مورد مشهود است. در پیچ ها هنگام دور زدن دچار کم فرمانی شدیم. اگر چه با ورود سیستم های کنترل کشش و پایداری به مدار، از انحراف خودرو و خروج از راستا جلوگیری می شد.
سخن نهایی درباره تیگو 7 پرو
از لحاظ طراحی، تیگو هفت پرو ظاهر به روز و مناسبی دارد. زبان نو طراحی شرکت سازنده در آن به وضوح دیده می گردد. بعلاوه المان هایی مشترک از تیگو هشت پرو در این خودرو مشاهده می گردد. متریال مورد استفاده در این خودرو از جنس مناسبی برخوردار است. بعلاوه سطح امکانات آن، خوب است. البته از لحاظ فنی، انتظار می رفت که از موتور قوی تر جعبه دنده ای غیر از CVT استفاده گردد. در کل، تیگو هفت پرو یک کراس اوور با ظاهر به روز و قوای محرکه نه چندان قوی است که سطح مناسبی از تجهیزات را به راننده و سرنشینان ارائه می دهد. فضای کابین آن مناسب است و خانواده های سه تا چهار نفره، کمبودی احساس نخواهند کرد.
رقبای تیگو 7 پرو ؟
قیمت تیگو هفت پرو اعلام نشده است. اما احتمالا این خودرو، در مقابل خود رقبایی چون اس دبلیو ام G01، جک اس5 نیو فیس، بهمن فیدلیتی، بهمن دیگنیتی و کی ام سی K7 را خواهد داشت. در بین این رقبا، کی ام سی K7 پیشرانه ای قوی تر و بهمن فیدلیتی، امکانات بیشتری را در اختیار می گذارد. باید دید که مدیران خودرو چه قیمتی را برای تیگو هفت پرو درنظر خواهد گرفت. البته، برگ برنده مدیران خودرو نسبت به رقبا، شرایط فروش اقساطی و منعطف است.
قیمت تیگو 7 پرو
قیمت این مدل از تیگو هنوز اعلام نشده است.
اما ام وی ام تیگو 7 (IE) در حال حاضر از سوی کارخانه 990 میلیون تومان فروخته می گردد و در بازار یک میلیارد تومان معامله می گردد.
و با توجه به قیمت ام وی ام تیگو 7 می توان حدس زد بطور قطع قیمت مدل پرو بیش از یک میلیارد تومان خواهد بود.
منبع: بیت ران