روزنامه ایران: ما به پشت خیمه تحریم رسیده ایم
به گزارش وبلاگ کلاس 6، روزنامه ایران، روزنامه رسمی دولت نوشت: ابزار تحریم، خاصیت خود را از دست داده و افکار عمومی داخلی و خارجی آرام آرام به آن پی برده اند.

چند گزاره ساده طی 5 ماه گذشته نشان می دهد که با شکست رویکرد فشار حداکثری، ایران به پشت خیمه های تحریم رسیده است.
الف- فشار زیان دیدگان تحریم بر امریکا
تحریم های امریکا صرفاً مردم ایران را دچار ضرر ننموده است بلکه بسیاری از متحدین امریکا نیز دچار ضرر های هنگفت شده اند. یون کانگ هوین سفیر کره جنوبی در تهران اخیراً طی مصاحبه ای گفته است: کره آسیب زیادی از تحریم های ایران دیده است.
ب-عدم رعایت تحریم ها به وسیله مخالفان امریکا
از لحاظ تحریمی شرایط در جبهه مخالفان امریکا کاملاً به ضرر این کشور بوده چنانکه طی ماه های اخیر چین به شکل علنی با تحریم های یکجانبه امریکا مخالفت نموده است. به همین دلیل هوآ چوانیینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین 7 مهر سال جاری اعلام نموده است: چین قاطعانه با هرگونه تحریم یکجانبه مخالف است و از ایالات متحده می خواهد تا در اسرع وقت از اعمال قوانین داخلی خود (درخصوص تحریم های یکجانبه ایران) بر نهاد ها و اشخاص طرف ثالث دست بردارد. این موضع که بار ها به وسیله چین تکرار شده صرفاً در حد اظهار نظر به جای مانده نمانده و در عمل نیز خود را نشان داده است.
ج- سود تعامل با ایران بیشتر از ریسک تحریم های امریکا
تخفیف های نفتی ایران برای خریداران خارجی به گونه ای است که آن ها سود تخفیف های ایران را بیشتر از ریسک تحریم های امریکا برآورد می نمایند؛ لذا خرید نفت ایران برای آن ها به صرفه است و حتی ممکن است افزایش یابد.
به همین دلیل بلومبرگ در گزارشی با اشاره به افزایش نفت وارداتی چین از ایران نوشت که چین در ماه نوامبر حدود 18 میلیون بشکه معادل 600 هزار بشکه در روز نفت خام از ایران وارد نموده است که این اندازه 40 درصد بالاتر از واردات در ماه اکتبر است.
د- شاخص های مالی
بعضی از شاخص های مالی نشان از شکست کارزار فشار حداکثری دارد چنان که صندوق بین المللی پول اخیراً در گزارشی اندازه فراوری ناخالص داخلی ایران در سال 2021 را 1.08 هزار میلیارد دلار اعلام نموده است که نسبت به کشور های منطقه در جایگاه نخست واقع شده است و عربستان و ترکیه در رتبه های دوم و سوم قرار گرفتند. در این گزارش فراوری ناخالص داخلی ایران حتی از بعضی کشور های اروپایی نظیر لهستان، پرتقال و سوئیس هم بالاتر قرار گرفته است.
افزایش صادرات ایران نیز نمونه دیگری از شاخص های مالی است که شکست کارزار حداکثری را نشان می دهد چنان که مطابق با تازه ترین آمار های منتشر شده در مرکز آمار اتحادیه اروپا، صادرات ایران به اتحادیه اروپا در ماه اکتبر، به بالای 103 میلیون یورو رسید که بالاترین رقم از انتها سال 2018 تا به امروز است.
منبع: فرارو