تبلیغ اقدامات درمانی طب سنتی و داروهای گیاهی نیازمند اخذ مجوز از نظام پزشکی
به گزارش وبلاگ کلاس 6، مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: مرجع استعلام تبلیغات دارویی، مواد خوراکی، مکمل ها و ... سازمان غذا و دارو است.

نفیسه حسینی یکتا گفت: انجام هرگونه تبلیغات در مورد اقدامات درمانی طب سنتی، داروهای گیاهی و گیاهان دارویی هم مانند سایر حرفه های پزشکی نیازمند اخذ مجوز تبلیغات از سازمان نظام پزشکی است. حتی تبلیغات فضای مجازی هم در قانون مورد توجه بوده و ذکر شده است.
به گفته وی دارو نباید تبلیغ عمومی برای مخاطب عام داشته باشد. باید دقت گردد که هر ماده، محصول یا خدمت، چنانچه مدعی هر گونه اثرات درمانی، تشخیصی، پیشگیری و بازتوانی است؛ مشمول دستورالعمل اخذ مجوز از نظام پزشکی قرار می گیرد.
او اضافه کرد: انتشار آگهی های دارویی، مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی (منظور از دارو تمام اقلام دارویی، مواد اولیه، ملزومات دارویی و مکمل ها هستند) مشمول قانون مربوط به مقررات امور پزشکی، دارویی، مواد خوردنی و آشامیدنی می شوند و مرجع استعلام این موارد سازمان غذا و دارو است.
حسینی اضافه کرد: منظور از امور پزشکی تمامی خدمات حوزه سلامت است که به وسیله شاغلین حرف پزشکی و وابسته و موسسات درمانی با رعایت نظام های دولتی، صنفی و حرفه ای ارائه می شوند. منظور از تبلیغات نیز هرگونه پیغام یا اطلاع رسانی است که منجر به ترغیب دریافت یا مصرف به وسیله دریافت کنندگان بالقوه یا بالفعل خدمات یا مصرف کنندگان گردد.
او اضافه کرد: صدور مجوز جهت تبلیغ صرفاً برای مواد، محصولات و خدماتی مجاز است که اشخاص، شرکت ها و موسسات مربوطه قبلاً پروانه تاسیس، بهره برداری، ساخت یا مجوز ورود و توزیع محصول یا پروانه ارائه خدمات پزشکی و پیراپزشکی موضوع تبلیغات را از وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی یا سایرمراجع ذی صلاح حوزه سلامت اخذ نموده باشند.
او گفت: بنابر این تبلیغاتی که در سطح شهر دیده می شوند، اگر جزء تبلیغات پزشکان هستند؛ تنها با مجوز سازمان نظام پزشکی مجاز است. اگر محصول است با تاییدیه سازمان غذا و دارو مجاز است و اگر تاییدیه را نداشته یا با عنوانی غیر از آنچه در مجوز سازمان غذا و دارو ذکر شده تبلیغ شوند، تخلف محسوب می گردد.
وبلاگ کلاس 6 علمی پزشکی بهداشت و درمان
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان