توزیع نان کامل در 17 نانوایی شیراز برای اولین بار در کشور ، مهمترین عامل ضد سرطان گندم را فدای سفید شدن نان نموده ایم

به گزارش وبلاگ کلاس 6، یک متخصص تغذیه در شیراز گفت: گندم عامل مهمی در تغذیه مردم است و ما حق نداریم گندم را سفید کنیم و جوانه که مهمترین عامل ضدسرطان است را از گندم بگیریم.

توزیع نان کامل در 17 نانوایی شیراز برای اولین بار در کشور ، مهمترین عامل ضد سرطان گندم را فدای سفید شدن نان نموده ایم

به گزارش وبلاگ کلاس 6، نشستی با موضوع اهمیت مصرف نان سالم در ارتقای سلامت جامعه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار و در این نشست زمان و نحوه توزیع نان کامل در 17 نانوایی شیراز اعلام شد. نان کامل، نان غنی شده با سبوس و جوانه گندم است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز روز یکشنبه در این نشست خبری با موضوع اهمیت مصرف نان سالم در ارتقا سلامت جامعه و توزیع نان سالم در استان فارس اظهار کرد: در حوزه معاونت غذا و دارو مدیریت ها و بخش های مختلفی مشغول به کار هستند و شبانه روز فعالیت می نمایند اما با توجه به حساسیتی که در جامعه جهانی در حوزه دارو وجود دارد انرژی و توجهات معطوف به حوزه دارو درمان می گردد در صورتی که اگر به مقوله مواد غذایی توجه بیشتری گردد به طبع درگیری کمتری با حوزه درمان و دارو داریم؛ لذا تمام کوشش خود را به کار گرفتیم تا این رسالت را دنبال کنیم.

محمدجواد راعی بر ضرورت اجرای پروژه نان کامل تأکید و به نقش مهم رسانه در عرصه تحقیقات و اطلاع رسانی برای پیشبرد پروژه نان اشاره نمود و گفت: استاندار فارس توجه ویژه ای به این مقوله داشتند و همکاری و تعامل خوبی جهت پیشبرد این پروژه بین دستگاه های مختلف شکل گرفته است.

راعی افزود: بدون شک نان کامل به بهبود و حفظ تندرستی مردم جامعه یاری شایانی می نماید و امیدواریم بتوانیم در این مسیر مثمرثمر واقع شویم.

نظارت بر واحدهای نانوایی عرضه نماینده نان کامل

مهدی جمالی مدیر عامل شرکت غله استان فارس نیز در مورد طرح پخت نان کامل در شیراز اظهار کرد: در تمام ادوار به طرح پخت نان کامل پرداخته شده و در طول این سال ها کوشش شده تا به سمت پخت نان کامل حرکت کنیم؛ اگر مروری بر گذشته داشته باشیم اقدامات بسیاری در این زمینه انجام شده اما مسائلی باعث شد که این طرح به موفقیت نرسد و نتوانیم در این حوزه اقدام موثری انجام دهیم.

مدیر عامل شرکت غله استان فارس ادامه داد: جلساتی برای شناسایی چالش های پیش روی عدم اجرای این طرح و آسیب شناسی در این زمینه برگزار شده است.

وی یکی از چالش ها را بحث فراوری آرد کامل دانست و گفت: درصدد بودیم آرد کامل را به وسیله کارخانجات فعال تهیه و در اختیار واحدهای نانوایی قرار بدهیم. اما واحدهای نانوایی نسبت به این موضوع معترض بودند. به عنوان مثال ما قصد داشتیم آرد هفت درصد را در اختیار واحدهای سنگک بگذاریم. این درحالی بود که آرد 12 درصد در انتهای خط فراوری می شد؛ باید در مراحل پایانی 5 درصد سبوس به آرد اضافه می شد؛ این آرد زمانی که در اختیار واحدهای نانوایی قرار می گرفت، افراد فعال در این عرصه نسبت به این آرد معترض می شدند زیرا آنها این آرد را ناهمگن می دانستند و می توان گفت این از عمده ترین مسائل ما در اجرای این طرح بود.

جمالی بیان نمود: بدین ترتیب به این نتیجه رسیدیم که با خط فراوری آرد فعلی کارخانجات آرد نمی توانیم آرد کامل و مناسب طبخ در واحدهای نانوایی فراوری کنیم. لذا یکی از کارخانجات آرد مکلف شد یک خط فراوری آرد کامل را مجزا از آرد فراوریی کنونی در کارخانجات راه اندازی کند.

وی انتخاب واحدهای نانوایی به عنوان عرضه نماینده نان کامل را از دیگر مسائل اجرای این طرح در سالهای گذشته قلمداد کرد و گفت: در مرحله ابتدایی حدود 67 واحد انتخاب کردیم. فاکتورها و شاخص های سختگیرانه در آن جلسه گذاشته شد و در این شاخص ها علاقمندی، متعهد بودن و متخصص بودن نانوا برای اجرای این طرح مدنظر قرار داده شد. به عنوان مثال تسلط کامل نانوا بر کارگران مجموعه و برخورداری از تخصص بالا از مهمترین شاخص های ما محسوب می شد.

جمالی افزود: این شاخص ها را گسترده تر کردیم تا به 47 واحد نانوایی رسیدیم و درنهایت تعداد واحدهای نانوایی به 17 واحد تعدیل شدند.

او اضافه نمود : می بایست یک جامعه آماری کوچکی را انتخاب کنیم تا با دستگاه های ذیربط بتوانیم بر این جامعه کوچک نظارت و آن را را به نقطه ای برسانیم که به هدفمان نزدیک شویم. ناگفته نماند که پیگیری ها و حمایت های مجدانه استاندار فارس باعث شد این طرح مجددا شروع گردد.

وی با بیان اینکه کنترل و نظارت بر واحدهای نانوایی معین شده در دستورکار قرار گرفته است، گفت: پخت نان کامل مانند نان معمولی نیست. پخت این نان دشوارتر از نان معمولی است.

جمالی با اشاره به اینکه فرهنگ سازی استفاده از نان کامل برای مردم جامعه از دیگر چالش هایی است که با آن روبرو بوده و هستیم، گفت: بعضی مردم به علت تیره بودن رنگ نان کامل از این نوع نان استقبال نمی کردند. ممکن است مردم هنوز طرز فکر گذشته را داشته باشند و با آن نوع نگرش به نانوایی مراجعه نمایند؛ این در حالیست که مردم باید بدانند نانی که رنگش تیره است ارزش بالاتری نسبت به نان سفید دارد.

وی با اعتقاد به اینکه رسانه نقش مؤثری برای شناخت و آگاهی مردم نسبت به مزایای این نان دارد، گفت: یک نوبت پخت را به پخت های سه گانه نانوایی افزودیم و قرار شد بنری بر روی شیشه نانوایی ها برای آگاهی مردم از مزایای مصرف نان کامل نصب گردد.

جوانه مهمترین بخش گندم است

موسی صالحی متخصص تغذیه نیز دراین نشست گفت: اگر قرار باشد کسی به غذای خوب و سالم و معین نماینده شرایط سلامت، اشاره کند باید از نان کامل حرف بزند.

وی با بیان اینکه جوانه مهمترین بخش گندم است و یک آنتی اکسیدان بسیار قوی و فعال به شمار می رود، گفت: گویا خداوند بلند مرتبه می دانست که گندم یک عامل اصلی در غذای مردم خواهد بود لذا مهمترین عامل ضد سرطان را در جوانه گندم جای داده است، اما ما برای سفید کردن گندم، جوانه را از آن گرفته ایم.

صالحی یادآور شد: استاندار فارس و دیگر دستگاه های ذیربط پیگیری های بسیاری انجام دادند تا سلامت را به سفره مردم برگردانند؛ برای تحقق این امر باید به نان که یکی از مهمترین عامل در تغذیه مردم است توجه می شد و خوشبختانه این رخ داده و در قدم اول تعدادی از نانوایی ها تقبل کردند با آرد کامل، خمیر ورآمده و دمای پایین، نان تهیه نمایند.

وی عنوان داشت: گندم عامل مهمی در تغذیه مردم است و ما حق نداریم گندم را سفید کنیم و جوانه که عامل ضدسرطان است را از گندم بگیریم.

او یادآور شد: قیمت نان سفید افرایش داده نمی گردد اما نان کامل یک محصول تازه است که با گندم کامل تهیه می گردد و هر کس بخواهد سلامت را به سفره ببرد می تواند از این محصول آرد کامل گندم استفاده کند. مردم می تواند نان سفید را با همان قیمت بخرند اما نان کامل با قیمت بیشتری به مردم عرضه خواهد شد.

این متخصص تغذیه افزود: نان کامل از گندم کامل به دست می آید و حاوی سبوس و جوانه و بقیه اجزا به طور کامل است؛ اگر نان کامل جایگزین نان سفید سد می تواند در پیشگیری بیماری های مختلف و کاهش مرگ و میر کلی نقش ایفا نماید.

یک تغییر کوچک در کیفیت نان تغییر بزرگی در سلامت جامعه ایجاد می نماید

سیاوش باباجعفری رییس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم اظهار کرد: حدود 30 تا 40 درصد انرژی روزانه افراد از غلات به دست می آید که نان عمده این غلات است. یک تغییر کوچک در کیفیت نان تغییر بزرگی در سلامت جامعه ایجاد می نماید.

وی با بیان اینکه نان حاوی پروتئین و انواع و اقسام ویتامین ها است، اضافه نمود: اگر بتوانیم سلامت را به نان برگردانیم و نان سالم در اختیار جامعه قرار بدهیم نقش مهمی در کاهش بیماری ها در جامعه، پایین آمدن مصرف دارو و کاهش تعداد مراجعین به سیستم سلامت خواهیم داشت.

او با اعتقاد به اینکه آرد کامل ارتباط بسیاری با سلامت دارد بیان نمود: از نظر سلامت توصیه می کنیم که به سمت استفاده از نان کامل برویم تا جامعه سالم تر با کارآیی بالاتر داشته باشیم.

این متخصص تغذیه اظهار کرد: بازرسی های لازم در نانوایی هایی که پخت نان کامل به عهده دارند انجام می گردد؛ تمام کوشش خود را به کار گرفتیم تا چند طرح تحقیقاتی و فرهنگ سازی های لازم را در این زمینه انجام دهیم تا مردم این احتیاج را احساس نمایند.

نحوه و ساعت توزیع نان کامل در نانوایی های شیراز

احمد اسد سنگابی معاون اتحادیه صنف نانوایان شیراز هم گفت: نان کامل در تمامی جهان به عنوان مواد غذایی اصلی، ارزشمند و بسیار گران تر از سایر نان ها به شمار می رود. در واقع نان تیره در تمامی جوامع به عنوان برترین موادغذایی شناخته شده است.

وی ادامه داد: هرچند اجرای طرح نان کامل در کشور در سال های گذشته به صورت پراکنده و خودجوش در حال انجام بوده است. اما متأسفانه حمایت مسئولان را به همراه نداشته است.

او با بیان اینکه با توجه به فرهنگ سازی که در کشور و استان فارس انجام شد این طرح به مثابه نهالی کاشته شده و ثمر داده است، گفت: این طرح به عنوان طرح آزمایشی و به صورت سیستمی و یکپارچه و با همکاری مسئولان استانی در حال انجام است.

سنگابی با بیان اینکه 17 واحد نانوایی برای عرضه نان کامل در نظر گرفته شده اند، گفت: حدود سه ماه است که درگیر فراوری نان کامل به صورت آزمایشی هستیم. با توجه به انواع نانی که در استان فارس و شیراز وجود دارد کوشش شد تا نانوایی هایی از شهرک گلستان تا شهرک میانرود برای اجرای این طرح در نظر گرفته گردد.

وی با اشاره به اینکه طرح به مدت 10 روز در نقاط مختلف شهر اجرا خواهد شد، گفت: این طرح از 26 بهمن ماه شروع می گردد و نانوایی های معین شده هر روز ساعت 9 تا 10:30 را به تهیه نان کامل اختصاص داده اند و اگر با استقبال مردمی روبه رو شویم این ساعات افزایش می یابد.

او با بیان اینکه فرآیند فراوری نان کامل بسیار پیچیده است، گفت: با توجه به آنالیزی که صورت گرفت باید بیش از 100درصد افزایش قیمت داشته باشد. اما با توجه به خواست جامعه و حمایت مسئولان و نانوایان این نان افزایش 50 درصدی نسبت به نان های متداول داشته است. اتحادیه به میدان آمده تا نانوایی ها این نان را با قیمت مناسبی به مردم عرضه نمایند.

معاون اتحادیه صنف نانوایان شیراز با یادآوری اینکه فقدان اطلاع رسانی در این حوزه و نگاه نادرست مردم به نان کامل باعث شد که این طرح در دوره های گذشته اجرا نگردد، گفت: انتخاب نانوایان، فراوری آزمایشی و مورد توجه قرارداشتن نان به عنوان یک محصول استراتژیک و خاص در کشور موجب شد نتوانیم این طرح را در سال های گذشته اجرا کنیم.

آدرس نانوایی هایی که نان کامل توزیع خواهند کرد

نان کامل سفید در نانوایی ها واقع در تپه تلویزیون، میدان جام جم، نبش خیابان چنچنه، فردوسی، خیابان رودکی، میانرود، شهرک بهارستان، خیابان روزبهان، جنب درمانگاه، خیابان قصردشت، باشگاه افسران، نبش کوچه 62، خیابان لطفعلی خان زند، روبه روی مسجد آقا احمد، خیابان قصرالدشت، کوچه 63، چوگان، نبش خیابان سبحان، کمربندی معالی آباد، شهرک شهید باهنر، بلوار شهید زارعی، معالی آباد خیابان خلبانان، کوی جماران، بلوار گلستان، روبه روی تاکسی رانی، شهرک گلستان، خیابان رایحه، دباغی، بلوار شهدای ارتش، چهارراه چنچنه-باغ ناری، خیابان مبعث، بلوار پاسداران، جنب درمانگاه محمد رسول الله، شهرک فرهنگیان، کوچه 11رشد جنوبی، دروازه اصفهان، کوچه چاپارخانه و خیابان نیایش، روبه روی مجموعه ورزشی علوم پزشکی عرضه خواهد شد.

منبع: همشهری آنلاین

به "توزیع نان کامل در 17 نانوایی شیراز برای اولین بار در کشور ، مهمترین عامل ضد سرطان گندم را فدای سفید شدن نان نموده ایم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "توزیع نان کامل در 17 نانوایی شیراز برای اولین بار در کشور ، مهمترین عامل ضد سرطان گندم را فدای سفید شدن نان نموده ایم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید