طرز تهیه شربت لبو خوشرنگ به 2 روش بدون شکرک و کپک

به گزارش وبلاگ کلاس 6، شربت لبو خوشرنگ و خوشمزه یکی از و نوشیدنی های خوشمزه زمستانی است که می توانید با در خانه درست کنید. در این مقاله از در ، طرز تهیه شربت لبو به 2 روش را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه شربت لبو خوشرنگ به 2 روش بدون شکرک و کپک

طرز تهیه شربت لبو (روش اول)

مدت زمان آماده سازی مواد: 15 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت شربت لبو: 2 ساعت و 45 دقیقه

مواد لازم برای تهیه شربت لبو خانگی

لبو: 2 کیلوگرم

شکر: 2 کیلوگرم

آب: 4 لیتر

چوب دارچین: 2 عدد

وانیل: 1 قاشق چای خوری

پودر ژلاتین: 1 قاشق مرباخوری

مراحل طرز تهیه شربت چغندر قرمز

برای تهیه شربت لبوی خانگی، باید لبوهای شسته و تمیز شده را خرد کنید و با آب و شکر بجوشانید. سپس آنها را صاف کنید و با دیگر مواد دوباره بجوشانید تا کمی غلیظ گردد. برای مشاهده مراحل تهیه شربت لبوی خوشرنگ و پرخاصیت، مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله اول: لبوها را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه شربت لبو، لبوها را با آب و به یاری برس کاملا بشویید تا گل و خاک روی سطح لبوها کاملا پاک گردد. سپس ریشه و قسمت انتهایی لبوها را جدا کنید و لبوها را به صورت ریز، با چاقوی تیز خرد کنید.

مرحله دوم: آب و شکر را بجوشانید

در یک قابلمه (ترجیحا روحی) آب و شکر را بریزید و قابلمه را روی حرارت بالا قرار دهید تا آغاز به جوشیدن کند و دانه های شکر نیز به آرامی حل شوند. سپس لبوهای خرد شده را در آب و شکر بریزید و بعد از قل زدن آب، حرارت را روی حالت میانه تنظیم کنید.

مرحله سوم: لبوها را بپزید

چند دقیقه بعد از جوش آمدن مواد داخل قابلمه، روی سطح آب شکر و لبو، کف هایی تشکیل می گردد. این کف های سفید را با قاشق دور بریزید تا رنگ شربت لبو شفاف گردد. حرارت را روی ملایم تنظیم کنید و درب قابلمه را باز بگذارید. به مدت 2/5 ساعت صبر کنید تا لبوها بجوشند و نرم شوند.

مرحله چهارم: مواد شربت لبو را از صافی رد کنید

بعد از این که لبوها له و نرم شدند، روی یک قابلمه را صافی بگذارید و داخل صافی را پارچه تنظیف بیندازید. مواد داخل قابلمه را که پخته شده اند، در پارچه بریزید تا عصاره آن خارج گردد و لبوها را در پارچه بمانند. پارچه را گره بزنید و آن را به یک مکان دارای ارتفاع، آویزان کنید. اجازه دهید یک شب تا صبح بماند و آب آن کاملا خارج گردد.

مرحله پنجم: عصاره لبو را با مواد دیگر بجوشانید

در این مرحله از طرز تهیه شربت لبو، عصاره لبو را روی حرارت بگذارید و دارچین و وانیل را به آن اضافه کنید. در یک لیوان، مقداری آب جوش را با پودر ژلاتین حل نموده و بعد آن را به شربت اضافه کنید. به مدت 15 دقیقه صبر کنید تا شربت کمی غلیظ گردد.

سپس چوب های دارچین را بیرون بیاورید و حرارت را قطع کنید. اجازه دهید شربت لبو از دما بیفتد و خنک گردد. سپس شربت لبو را در بطری های شیشه ای تمیز و دربسته بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

نکته: برای تهیه شربت لبو، مقداری از این شربت را (به مقدار 1 یا 2 قاشق غذاخوری) در یک لیوان آب بریزید و هم بزنید تا حل گردد. سپس چند تکه یخ را به لیوان بیفزایید. بعد از سرد شدن شربت، آن را سرو کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه لبو به روش بازاری

طرز تهیه شربت لبو (روش دوم)

مدت زمان آماده سازی شربت لبو: 15 دقیقه

مواد لازم برای شربت لبو

لبو: 2 عدد بزرگ

آب: 1/4 لیوان دسته دار فرانسوی

گلاب یا دارچین: به مقدار دلخواه (برای طعم دهی به شربت)

شکر: به مقدار دلخواه

طرز تهیه شربت لبو بدون جوشاندن عصاره مواد

برای تهیه شربت لبو بدون جوشاندن عصاره آن، لبوها را بشویید و آنها را به 4 قسمت مساوی تقسیم کنید. سپس تکه های لبو را در آبمیوه گیری بریزید و آن را روشن کنید تا آب لبوها کاملا بیرون بیاید. در صورت دلخواه، آب و گلاب یا دارچین را به عصاره لبو اضافه کنید. شربت را بچشید و در صورت احتیاج، مقداری شکر یا عسل برای شیرین شدن شربت به آن بیفزایید. این شربت را به صورت تازه سرو کنید.

نکته: زمان نگهداری از شربت لبو در یخچال بسیار کوتاه است و بهتر است نهایتا ظرف 2 روز مصرف گردد. در غیر این صورت احتمال ترش شدن یا تغییر مزه آن وجود دارد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پودر لبو برای تهیه چای لبو

فوت و فن های طرز تهیه شربت لبو

* شربت لبو را می توانید با اضافه ها و به جامانده لبوهایی که برای استفاده نموده اید، درست کنید.

*پوست لبو سرشار از خواص بی نظیر برای سلامتی است. بهتر است برای درست کردن شربت لبو پوست لبوها را نگیرید ولی حتما لبوها را به طور کامل بشویید تا هیچ گل و لایی در منافذ پوست لبو باقی نماند. بهتر است از بروس های مخصوص برای شست و شوی لبوها بهره ببرید.

*اگر لبویتان شیرین است، احتیاجی به استفاده از شیرین کننده هایی مثل شکر یا عسل در شربت لبو ندارید ولی می توانید به مقدار دلخواه، به شربتتان شکر هم اضافه کنید و بستگی به شیرینی لبو و طبع و ذائقه خودتان دارد.

*حتما در هنگام جوشاندن لبوها، کف هایی را که روی سطح آب لبو جمع می شوند، با قاشق جدا کنید و دور بریزید تا درنهایت شربتتان شفاف گردد. در غیر این صورت، شربت شما قهوه ای رنگ یا کدر خواهد شد.

*غلظت شربت لبو باید مثل شیره شکر باشد. اگر زیادی غلیظ گردد، احتمال شکرک زدن شربت وجود دارد و اگر زیادی رقیق گردد، ممکن است بعد از مدتی شربت کپک بزند.

*هر چند شربت لبو را می توانید در دمای محیط نیز نگهداری کنید ولی بهتر است شربت را در یخچال بگذارید تا ماندگاری آن بیشتر گردد.

* اضافه کردن ژلاتین به شربت لبو می تواند حالا کشسانی و غلیظ به شربت بدهد ولی استفاده از آن اختیاری است.

*برای طعم و عطر بیشتر شربت لبو، از اسانس یا ،، و … می توانید بهره ببرید. در صورت استفاده از این طعم و عطردهنده ها، آنها را در مراحل پایانی پخت شربت، و تقریبا 15 دقیقه مانده به خاموش کردن شعله، به مواد بیفزایید.

*برترین ظرف برای نگهداری از شربت لبو، ظروف شیشه ای تمیز، استریل و دردار است.

سوالات متداول

چه کار کنیم که شربت لبو، شکرک نزند؟

یکی از روش های متداول برای جلوگیری از شکرک زدن شربت لبو این است که وقتی شربت را روی حرارت قرار دادید و به غلظت کافی رسید، قبل از این که شعله را خاموش کنید، دور درب قابلمه را یک دم کنی بپیچید و روی قابلمه بگذارید. 5 دقیقه صبر کنید تا دیواره های قابلمه عرق کند. این کار باعث جلوگیری از شکرک زدن شربت لبو خواهد شد.

برای جلوگیری از کپک زدن شربت لبو، چه کنیم؟

اگر شربت لبو را به مقدار کافی بجوشانید و آب اضافی آن گرفته گردد، کپک نمی زند. بعلاوه برای نگهداری از شربت، باید ظروف تمیز و استریل شده با درب سالم و بدون شکستگی یا زنگ زدگی برای نگهداری از شربت استفاده کرد تا از کپک زدن آن جلوگیری گردد.

شربت لبو چقدر ماندگاری دارد؟

از آن جایی که در طرز تهیه شربت لبو خانگی، از مواد نگهدارنده خوراکی استفاده نمی گردد، بهتر است آن را به صورت تازه مصرف کنید. بسته به مکانی که شربت را در آن نگهداری می کنید، ممکن است ماندگاری شربت کمتر یا بیشتر گردد. مثلا اگر شربت را در یخچال نگه دارید، تا 6 ماه هم می توانید از آن بهره ببرید اما بعد از آن ممکن است طعم و رنگ شربت تغییر کند و کیفیت خود را به مرور از دست بدهد.

منبع: افق کوروش

به "طرز تهیه شربت لبو خوشرنگ به 2 روش بدون شکرک و کپک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شربت لبو خوشرنگ به 2 روش بدون شکرک و کپک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید