کاخ های افشاری از دل کاوش های کلات نادری بیرون آمدند
به گزارش وبلاگ کلاس 6، ایسنا/ براساس آخرین خبرهای منتشر شده، کاخ های افشاری از دل کاوش های کلات نادری بیرون آمدند.

حامد طهماسبی زاوه، سرپرست هیأت باستان شناسی این منطقه با باین اینکه در آنالیز های صورت گرفته تا به امروز 127 اثر تاریخی شناسایی شده که بازه زمانی عصر مفرغ تا دوره قاجار را در برمی گیرد، اضافه کرد: در این آنالیز کاخ های دوره افشاریه در روستای گرو، روستای قله زو و روستای خلج برای نخستین بار شناسایی شدند. بعلاوه، چندین محوطه تاریخی در روستای گرو و روستای قله زو مورد شناسایی و مطالعه نهاده شده است.
او ادامه داد: در این آنالیز گورستان پیش از تاریخی، آسیاب ها، آسبادها، سیستم آبرسانی با استفاده از تنبوشه های سفالی، قنات، چندین مجموعه ذخیره آب پنج دروازه اصلی، چندین راه فرعی تاریخی، راههای سنگ فرش پله ای، یک معدن تاریخی سنگ در روستای نفطه، دیوارهای تاریخی، برج و باروها، قلعه ها، مساجد، حمام ها، پل ها و باغ های تاریخی شناسایی شده است.
این باستان شناس گفت: گورستان های پیش از تاریخی شناسایی شده، بخشی از فرهنگ اقوام کوچ روی اوراسیا را نشان می دهد که تا به امروز در نیمه شرقی ایران گزارش نشده بود و در این آنالیز برای نخستین بار در خراسان عظیم و در محدوده کلات مورد شناسایی نهاده شد.
به گفته او، این فرهنگ پیش از این در کشورهای حوزه دریای کاسپین و در ایران در آذربایجان شرقی و اردبیل شناسایی شده بود.
سرپرست هیأت باستان شناسی اظهار کرد: ادامه مطالعات باستان شناسی در محدوده دژ طبیعی کلات می تواند به ارائه اطلاعات منحصر بفردی از اقوام مهاجر اوراسیا در طول ادوار عصر مفرغ و آهن منجر گردد و بعلاوه اطلاعات ذی قیمتی در خصوص معماری تدافعی دوره افشاریه و قاجاریه در اختیار علاقمندان به فرهنگ و تاریخ این مرز و بوم قرار دهد.
طهماسبی زاوه یادآور شد: آنالیز باستان شناسی محدوده دژ طبیعی کلات با ضرورت انجام مطالعات هدفمند باستان شناسی در پهنه فرهنگی تاریخی دژ طبیعی کلات نادر و با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و همکاری اداره کل میراث فرهنگی استان خراسان رضوی شروع شد.
منبع: همگردی