روغن جامد و نیمه جامد چه بلایی سر قلب سالمتان می آورد؟
به گزارش وبلاگ کلاس 6، خبرگزاری خبرنگاران- توصیه می گردد برای پیشگیری از بیماری های قلبی - عروقی از روغن های مایع با منشاء گیاهی بهره ببرید. چربی های مایع، فرایند سفت شدن جدار عروق را کند می نماید.

به گزارش وبلاگ کلاس 6، مصرف روغن های جامد و نیمه جامد، باعث رسوب اسید های چرب اشباع در رگ ها، آترواسکلروز (سفت شدن جدار عروق)، تنگی و انسداد عروق قلب و سکته قلبی می گردد. بر اساس نتایج آخرین یافته های علمی در دنیا، مصرف روغن های جامد و نیمه جامد هم چنین به دلیل دارا بودن اسید چرب ترانس بالا خطر بروز سرطان سینه در خانم ها و سرطان پروستات در آقایان را افزایش می دهد.
مصرف خانگی روغنهای جامد به هیچ اسم توصیه نمی گردد. روغن جامد به دلیل بافت مورد احتیاج شیرینی ها، عمدتاً در قنادی ها کاربرد دارد. اسید های چرب اشباع موجود در روغن جامد ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و انواع سرطانها را بدنبال دارد. اگر چه این روغن ها درحال حاضر در کشور ما با اصلاح فرمولاسیون و بهبود کیفیت به روغن نیمه جامد تبدیل شده اند که مقدار اسید های چرب اشباع و ترانس کمتری نسبت به روغن جامد دارند، ولی باید توجه داشت که روغن نیمه جامد هم در مقایسه با روغن های گیاهی مایع، مقادیر بیشتری اسید چرب اشباع و اسید چرب ترانس دارد و مصرف آن ها خطراتی مانند افزایش کلسترول بد خون LDL، تنگی و انسداد عروق قلبی و نهایتا سکته قلبی را بدنبال دارند به ویژه افرادی که دچار اختلالات چربی خون و کلسترول بالا هستند نباید از روغن جامد و نیمه جامد استفاده نمایند.
توصیه می گردد برای پیشگیری از بیماری های قلبی - عروقی از روغن های مایع با منشاء گیاهی استفاده گردد. چربی های مایع، فرایند بروز آترواسکلروز (سفت شدن جدار عروق) را کند می نماید.
روغن نباتی مایع درصد بسیار کمی اسید چرب اشباع و مقادیر قابل ملاحظه ای اسید های چرب غیر اشباع دارند که برای حفظ سلامت قلب لازم است و مقدار اسید چرب ترانس آن کمتر از 2 درصد و در برخی از روغن های مایع تقریبا صفر است که زیرو ترانس نامیده می شوند. مصرف روغن های مایع قطعا برای حفظ سلامت به روغن حیوانی و روغن نباتی جامد و نیمه جامد ارجحیت دارد.
منبع: خبرگزاری آریا